skip to Main Content
Is Het Overdreven Om Een Mondkapje Te Dragen In De Supermarkt?

Is het overdreven om een mondkapje te dragen in de supermarkt?

De intelligente lockdown is langzaam omgeslagen in een intelligente weg naar het nieuwe normaal. De basisscholen mogen na de meivakantie hun deuren weer openen. Voor nieuwe versoepelingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het wachten op 20 mei. Dan zal onze minister-president een nieuwe persconferentie geven en wordt bekeken – afhankelijk van de uitkomst van diverse onderzoeken – of er meer versoepeling van de regels plaats kan vinden.

Supermarktbezoek

Onze winkels zijn gewoon open en ook de supermarkt kun je gewoon bezoeken. Beperk het supermarktbezoek uiteraard zoveel mogelijk en vermijd bezoek met meerdere huisgenoten. Uiteraard is het soms niet mogelijk kleine kinderen thuis te laten.

Ga je toch naar de supermarkt? Dan geldt een beperkt aantal klanten in de winkel en wordt je karretje na elk gebruik gedesinfecteerd. Bij de kassa is staat aangegeven hoeveel afstand je moet houden tot de volgende klant. Meestal is bij de kassa een plastic scherm geplaatst zodat de caissière veilig haar werk kan doen.

Afstand houden

Toch is het niet altijd te voorkomen dat je iemand in het voorbijgaan op minder dan 1,5 meter bij iemand in de buurt komt. Merk je bij jezelf dat dat zo nu en dan gebeurt dan is het zeker aan te raden een mondmaskers te kopen.

Het dragen van een mondmasker en wegwerphandschoenen geven je natuurlijk geen vrijblijf om de social distance van 1,5 meter niet meer aan te houden.

Samen nemen we de verantwoordelijkheid.

Back To Top