skip to Main Content
Thierry Baudet Vertelt Over Mondkapjes

Thierry Baudet vertelt over mondkapjes

Thierry Baudet vertelt in de uitzending van zaterdagochtend van WNL over mondkapjes. Hij is gedoken in het aanbod van mondmaskers op de Nederlandse markt en het blijkt dat deze in overvloed bij groothandels en bedrijven in bezit zijn. 

De presentatrice kon haar oren niet geloven, door de vraagstelling merk je dan ook dat zij veronderstelde dat er wel iets mis moest zijn met deze mondkapjes. 

2 typen mondkapjes

Baudet gaf uitleg over de werking van de kapjes; er zijn 2 soorten. De eerste soort zijn de zogenaamde chirurgische neusmondmondmaskers, geschikt voor mensen werkzaam in de zogenaamde contactberoepen, kappers, horeca-medewerkers en bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers vallen hieronder. 

De tweede variant zijn de zogenaamde N95 mondmaskers zijn bedoeld voor mensen die dicht in contact komen met patiënten die besmet zijn met  het covid-19 virus. Zoals bijvoorbeeld de artsen en verpleegkundigen werkzaam op de IC.

Volgens Baudet gaat er iets mis in de medische molen. 

Back To Top