skip to Main Content
Wat Is Het Beste Materiaal Voor Een Mondkapje?

Wat is het beste materiaal voor een mondkapje?

Het is nog nooit eerder voorgekomen in onze Nederlandse samenleving dat de overheid het dragen van mondkapjes ons verplicht. Wie had een paar maanden geleden kunnen denken dat je alleen nog maar een trein of bus in kan stappen met een mondkapje aan. En degene die het je zou vertellen zou voor gek worden verklaard. Toch is het nu realiteit. Toch zit jij dit artikel te lezen en wil je meer weten over dat rare kapje dat bijna een accessoire aan het worden is. Wat is dat nou precies: een mondkapje? En belangrijker nog: welk mondkapje moet je nu precies kiezen? Van welk materiaal? Polyester, zijde of katoen, het bestaat allemaal.

Bij het ontwikkelen van onze mondkapjes hebben we diverse materialen onderzocht. Bij een mondkapje is het belangrijk dat het zowel prettig zit, je er goed in kunt ademen en het je beschermt. Als je in een vliegtuig zit en een paar uur lang een mondkapje moet dragen, dan is een ademende stof belangrijk. Daarnaast wil je ook niet dat het mondkapje je huid irriteert. En tenslotte wil je dat het mondkapje zo goed mogelijk doet waarvoor het bedoeld is, namelijk de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Katoen

Wij kwamen uit op katoen. Katoen is gemaakt van een natuurlijke vezel, afkomstig van de katoenplant. Deze stof staat bekend om zijn ademend vermogen, zijn duurzaamheid en zijn zachtheid. Katoen voelt licht en comfortabel aan op de huid en zorgt vrijwel nooit voor huidirritaties. Polyester daarentegen – gemaakt van een kunstvezel – is een vrij dichte stof die niet goed ademt. Het zou erg vervelend zijn als je mondkapje volledig van polyester gemaakt is, een mix zou van katoen/polyester zou eventueel wel kunnen.

Daarnaast is katoen op hoge temperaturen in de wasmachine wasbaar. Een zijden mondkapje bijvoorbeeld zou erg prettig dragen maar het is onmogelijk zijde op hoge temperaturen te wassen zonder dat het mondkapje kapot gaat. Op lage temperatuur met de hand wassen zou geen optie zijn, want je wilt graag dat alle eventuele virussen en bacteriën gedood worden.

Katoen is daarnaast ontzettend slijtvast, erg fijn, want dat betekent dat je kapje lang mee gaat. Stel dat je 5 dagen in de week het openbaar vervoer neemt, dan heb je 2 mondkapjes op een dag nodig. Een voor de heenreis en een voor de terugreis. Als je dus een stuk of 10 mondkapjes koopt, dan heb je voldoende voorraad voor een week. Je hoeft dan eens in de week je wasmachine te laten draaien en je voorraad voor de nieuwe week is weer klaar. Met je katoenen mondkapjes kun je dus een aantal maanden doen, voordat ze aan vervanging toe zijn.

Filter

Om ervoor te zorgen dat de werking van het mondkapje optimaal is hebben wij een tweetal aspecten toegevoegd. Het eerste is de mogelijkheid tot het inbrengen van een filter. De achterkant van ons stoffen mondkapje heeft namelijk een opening waar je het filter eenvoudig in kunt plaatsen. Deze filters zijn binnenkort los in onze webshop bestelbaar.

Neusbeugel

Het tweede waar wij naar gekeken hebben is de aansluiting op je gezicht. Hoe meer kieren aan de zijkanten hoe minder het mondkapje wat betreft bescherming voor je doet. Door het toevoegen van een buigbare neusbeugel blijft het mondkapje beter op zijn plaats zitten. Deze neusbeugel is aan de binnenkant van de stof weggewerkt dus het mondkapje blijft fraai om te zien.

Prijs

Deze mondkapjes met filter en neusbeugel komen eind mei bij ons binnen. Tot die tijd kun je in onze webshop katoenen mondkapjes uit Europa vinden. Omdat wij onze nieuwe katoenen mondkapjes met filter en neusbeugel zelf hebben ontwikkelt en erg in ons product geloven hebben wij ze in een heel grote oplage laten produceren waardoor we de prijs laag hebben kunnen houden. Drie mondkapjes voor € 13,50 is een fijne prijs voor een heel mooi product. We hopen dat je onze mondkapjes met veel plezier gaat dragen en nog eens bij ons terug komt!

Back To Top