skip to Main Content
Run Op Stof Voor Mondmaskers

Run op stof voor mondmaskers

Aanstaande maandag gaat de mondmaskerverplichting in België in. Zodra je je op straat begeeft moet je een mondmasker dragen. In Nederland is dat enkel in het openbaar vervoer het geval. Stoffenwinkel Veritas wordt momenteel overspoeld door de vraag naar stoffen voor het maken van deze maskers. Zij hebben hun omzet met 3000% zien stijgen. 

Miljoenen Belgen willen mondmaskers kopen, maar ze zijn vrijwel overal uitverkocht. Een beetje hip rondlopen is al niet meer het doel, kieskeurig zijn is niet aan de orde. Het enige wat telt is het aanschaffen van maakt niet uit welk mondkapje om je überhaupt in de openbare ruimtes te mogen begeven. 

Voor Nederland geldt deze verplichting enkel in het openbaar vervoer. Als je 5 dagen per week hiervan gebruikt maakt heb je al gauw 10 mondmaskers nodig. Aan het eind van de week was je ze allemaal en kun je de nieuwe week weer van start gaan. Maar als honderdduizenden Nederlanders 10 stoffen mondkapjes willen aanschaffen, dan hebben alle stoffenwinkels tezamen nog niet genoeg katoen op voorraad. Laat staan voor de miljoenen Belgen.

Stoffenwinkel Veritas is een keten, met winkels in België en Nederland. Zij zijn overdonderd door de grote vraag naar katoen en lint, en weten niet hoe ze dit snel moeten aanvullen. Wat zij normaal in 2 jaar verkopen verwachten zij volgende week in 1 week te verkopen. 

Deze stoffen worden niet alleen door particulieren besteld, die zelf thuis mondmaskers willen naaien maar ook door textielfabrikanten en bedrijven die normaal gesproken zich toeleggen op andere handel. Zoals sokken of stropdassen. Iedereen werkt met man en macht aan een oplossing om ervoor te zorgen dat mensen – zowel in Nederland als in België – veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en andere openbare ruimtes. 

Back To Top