skip to Main Content
Ga Je Op Vakantie Naar Frankrijk? Daar Geldt Een Strengere Mondkapjesplicht.

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Daar geldt een strengere mondkapjesplicht.

Ga jij deze zomer op vakantie naar de Bretagne, de côte d’Azur of de Franse Alpen? Vergeet dan niet wat extra mondkapjes in te slaan, vanaf deze week is de mondkapjesplicht in Frankrijk aangescherpt.

Vanaf deze week is het dragen van een mondkapje in alle openbare ruimtes in Frankrijk verplicht. Het gaat daarbij niet om de buitenlucht maar om alle plekken die afgesloten kunnen werken, zoals winkels, cafés, musea, postkantoren, bioscopen, bankkantoren en kerkgebouwen.

Premier Jean Castex is tot dit besluit gekomen omdat er een stijging te zien is in het aantal besmettingen in Frankrijk. Eerder werd er al gesproken om deze strengere maatregel door te voeren in augustus, maar de premier heeft haast gemaakt en deze nieuwe regel naar voren getrokken.

De verwachting is dat velen toeristen ondanks het Coronavirus ook dit jaar het populaire vakantieland niet links zullen laten liggen. De Fransen zijn doordrongen van het feit dat de maatregelen en adviezen belangrijk zijn om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Winkels, horeca, campings, vakantieparken en hotels hebben dan ook vele maatregelen getroffen om toeristen veilig van hun vakantie te laten genieten. 

De mondkapjesplicht geldt niet voor kinderen onder de 11 jaar. De afstand tot elkaar die in in Frankrijk wordt aangehouden is meter. Houd je je niet aan de maatregelen dan kun je een fikse boete verwachten die kan oplopen tot maar liefst 3750 euro.

Back To Top