skip to Main Content
Mondkapjes Met Logo

Mondkapjes met logo

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet nieuwe maatregelen doorgevoerd: het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimtes is niet langer een dringend advies maar wordt binnenkort een verplichting. Zodra het juridisch is vastgelegd is het mogelijk een boete opgelegd te krijgen indien je in de supermarkt, in het gemeentehuis of tijdens een bioscoopbezoek geen mondkapje draagt. Bedrijven en scholen en andere organisaties willen hun medewerkers graag faciliteren met mondkapjes, om elkaar te beschermen, maar ook om een uniforme uitstraling te waarborgen. Mondkapjes met logo in de huisstijl van de organisatie worden voor medewerkers aangeschaft.

Katoenen mondkapjes met logo

Onze katoenen mondkapjes zijn eenvoudig van een logo te voorzien door middel van bedrukking. Gebruikelijk is om het logo op 1 plek te placeren, maar ook is het mogelijk voor een all over bedrukking te kiezen. Daarnaast kan het katoen in alle mogelijke kleuren worden uitgevoerd, ook in de PMS kleur van de huisstijl van de organisatie. Ook de bedrukking kan in alle gewenste kleuren gerealiseerd worden.

Welke kwaliteit mondkapje kan ik het beste kiezen?

Wij adviseren om altijd voor katoenen mondkapjes te kiezen. Katoen voelt zacht aan op de huid en geeft de minste kans op huidirritaties. Een dubbellaags katoenen masker biedt een betere bescherming dan een enkele laag. Onze stoffen mondmaskers bieden ook de mogelijkheid om er een filter in aan te brengen. Deze houden nog meer aerosolen (de kleinste deeltjes in lucht) tegen, waaronder ook virusdeeltjes.
Let er daarnaast ook op tot de mondkapjes goed aansluiten en zorg voor zo min mogelijk openingen aan de zijkanten. Onze mondkapjes zijn voorzien van een buigbare neusbeugel en zachte elastieken om het kapje goed op zijn plaats te laten houden. Lees hier meer over de beschermingseigenschappen van mondkapjes.

Katoenen mondkapje - chirurgisch model
Katoenen mondkapje - 3D model

In ons assortiment vindt u twee typen mondkapjes: de stoffen ‘chirurgische’ mondkapjes en de voorgevormde mondkapjes. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welk type bij uw bedrijf, school of vereniging past. De voorgevormde stoffen mondkapjes bieden wij aan in zwart en wit maar zijn in elke gewenste kleur op maat te realiseren.

Een mondkapje werkt alleen indien uw medewerkers de adviezen goed opvolgen

Verstandig is om goede uitleg te geven bij het gebruik van een mondkapje. Het risico op verspreiding van het covid-19 virus wordt alleen maar groter indien het mondkapje niet op de juiste manier gedragen wordt. Belangrijk is dat bij het op- en af zetten de handen goed gewassen worden. Bij het afzetten enkel de elastieken worden gebruikt en het mondkapje in een plastic zakje bewaard wordt. Mocht het namelijk gebeuren dat iemand een oppervlakte aanraakt waar het coronavirus zich op bevindt, en vervolgens met zijn handen in het gebied van zijn neus komt dan neemt het risico op besmetting toe. Belangrijk is ook om afstand te blijven houden en geen handen te schudden. De regels kunnen we inmiddels allemaal dromen, maar blijf ze vooral aan uw medewerkers herhalen:

Algemene adviezen:

 • Houdt altijd voldoende afstand van elkaar
 • Schud geen handen
 • Raak je gezicht buitenshuis niet aan
 • Was regelmatig je handen, minstens 20 seconden met warm water en zeep
 • Hoest en nies in de elleboog
 • Blijf thuis bij klachten

Adviezen bij het dragen van een mondkapje:

 • Gebruik het mondkapje niet langer dan 4 uur achter elkaar
 • Was de handen bij het op- en afzetten
 • Gebruik bij het afzetten enkel de elastieken en raak het mondkapje tijdens het dragen niet meer aan.
 • Stop het mondkapje na het dragen in een afgesloten plastic zakje.
 • Was het mondkapje op 60 graden.
 • Strijk het mondkapje. Niet alleen om het mondkapje er weer representatief uit te laten zien maar ook om eventuele aanwezige virusdeeltjes te doden.

Tenslotte is het belangrijk om ruimtes goed te ventileren. In een gesloten ruimte kan een virusdeel tot wel 20 minuten blijven hangen, zoals bijvoorbeeld in een lift het geval is. Leg aan uw medewerkers uit dat liften enkel in noodzakelijke gevallen gebruikt mogen worden en stimuleer iedereen om zoveel mogelijk ramen en deuren open te zetten.

Kortom een mondkapje met logo is een goed idee voor uw medewerkers, maar zorg ervoor dat iedereen de adviezen van het RIVM goed opvolgt. Zo beschermen we elkaar en kunnen we een ervoor zorgen dat we zo min mogelijk met (gedeeltelijke) lockdowns te maken krijgen.

Back To Top