skip to Main Content
Geldt Er Ook Een Mondkapjesplicht Op De Nederlandse Antillen?

Geldt er ook een mondkapjesplicht op de Nederlandse Antillen?

Volgen de Nederlandse Antillen de Nederlandse Corona maatregelen van het RIVM? Het antwoord daarop is nee. Dat komt omdat deze eilanden geen onderdeel meer uitmaken van het koninkrijk der Nederlanden. Aruba, Bonaire en Curaçao hebben hun eigen Corona regels opgesteld, het dragen van mondkapjes is in sommige gevallen verplicht, maar niet in alle…

Mondkapjesplicht tijdens de vlucht?

Jazeker, in alle vliegtuigen naar de ABC-eilanden en op alle vliegvelden geldt een mondkapjesplicht. Daarbij mag je ofwel een wegwerpmasker dragen ofwel een stoffen wasbaar mondkapje. Tijdens het eten en drinken mag het kapje af. Verwissel je mondkapje na 4 uur en berg je oude mondkapje op in een afsluitbaar plastic zakje.

Een mondkapje in de winkels?

Winkels geven het dringende advies om een mondkapje te dragen. Op veel ramen en deuren wordt dit met een poster aangegeven. Alhoewel er geen verplichting geldt, draagt de bevolking van de ABC eilanden in veel gevallen wel een mondkapje om elkaar te beschermen.

Hoe zit het in het openbaar vervoer en andere openbare instellingen?

Reis je met de bus of taxi, dan is het dragen van een beschermend masker verplicht. Bezoek je een bedrijf of instelling, dan gelden er per organisatie verschillende regels. Bezoek je een belastingkantoor, dan geldt er een mondkapjesplicht. Bezoek je een bedrijf, dan gelden er de regels van het bedrijf. Laat je vooraf goed informeren en neem voor de zekerheid altijd enkele mondkapjes mee. Overigens zien we een enorme stijging van bedrijven die het dragen ervan voor medewerkers en bezoekers verplicht stellen, ook zijn er bedrijven en instellingen die mondkapjes met logo op maat laten produceren.

Kan mijn verhuizing naar de Nederlandse Antillen doorgaan?

Wil je graag een jaar wonen op Aruba, wil je stage lopen op Curaçao of wil je beginnen aan een duikschool in Bonaire? Daargelaten of dat momenteel een verstandige keuze is, jouw plannen mogen gewoon doorgaan. Wil je langere tijd verblijven op één van de eilanden en je eigen meubels meenemen? Huur dan een ongemeubileerd huis op Aruba, Bonaire of Curaçao.

Kan ik op vakantie naar de Nederlandse Antillen?

Reizen naar deze prachtige eilanden in de Caraïbische zee wordt afgeraden, enkel noodzakelijke reizen zijn toegestaan. ‘Noodzakelijk’ is een vaag begrip, wat de één noodzakelijk vindt, vindt de ander niet dringend.

  • Aruba: Enkel noodzakelijke reizen worden toegestaan. Bij thuiskomst dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Tevens dien je te zorgen voor een gezondheidsverklaring en een COVID-19 reisverzekering.
  • Bonaire: Niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. Bij aankomst dien je een negatief testresultaat van een COVID-19 test te kunnen overleggen, waarvan de uitkomst niet ouder is dan 72 uur. Ook ben je verplicht een online gezondheidsverklaring online in te vullen.
  • Curaçao: Reizen naar Curaçao is toegestaan, mits je vooraf een ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart invult. Daarnaast dien je bij aankomst een negatief COVID-19 PCR testresultaat te overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Vlieg je terug naar Nederland, dan is het niet nodig in thuisquarantaine te gaan, het aantal Coronabesmettingen is momenteel relatief laag.
Back To Top