skip to Main Content

Bestel het juiste mondkapje al naar gelang het beschermingsniveau dat je nodig hebt. Voor de meeste mensen zijn de wegwerp en stoffen mondkapjes een goede keuze. Voor mensen in contactberoepen adviseren wij de FFP2 mondkapjes. De FFP3 maskers zijn uitsluitend bedoeld voor zorgmedewerkers die intensieve zorghandelingen met covid-19 besmette patiënten uitvoeren.

Mondkapjes voordelig bestellen?

Mondkapjes of -maskers beschermen je neus en mond en verminderen de overdracht van ziekteverwerkers via de lucht. Bijvoorbeeld in het geval iemand hoest of niest. Ook kunnen pathogenen overgedragen worden via lichamelijk contact of een open wondje. Elke winter heersen er diverse griepvarianten en normaal gesproken is dat geen probleem. Het is belangrijk dat de samenleving een natuurlijke afweer opbouwt en bij gezonde mensen ruimt het lichaam de bacteriële indringers vanzelf op. Helaas heeft ons lichaam veel moeite met het coronavirus, vooral het lichaam van zwakke en ouderen mensen heeft moeite het virus te bestrijden. In laboratoria wordt volop getest maar er is nog geen medicijn gevonden om een covid-19 infectie te bestrijden en ook een vaccinatie is nog niet voorhanden. Tot die tijd is het daarom belangrijk de 1,5 meter afstand te bewaren en regelmatig je handen te wassen. Ben je buitenshuis? Je kunt jezelf beschermen door plastic wegwerphandschoenen te dragen en een mondkapje. Heb je geen wegwerphandschoenen? Raak dan in ieder geval niet je gezicht aan en neem voor onderweg een flesje desinfecterende handgel mee. Wij bieden een ruime keuze aan voordelige mondkapjes.

Wegwerp mondkapjes

Normaal gesproken worden de wegwerp mondkapjes – ook wel ok of chirurgische mondkapjes genoemd – gedragen tijdens een medische behandeling zoals een chirurgische ingreep. Onze wegwerp mondkapjes zijn bedoeld voor zowel particulieren in het dagelijks leven als voor professionals in laboratoria, operatiekamers, klinieken en (tand)artsenpraktijken. Aan deze mondkapjes zijn geen tekorten en je kunt ze dan ook met een gerust hart bestellen. Wegwerp mondkapjes zijn ideaal om achter de hand te hebben, mocht je op een plek komen waar het onverwachts druk is dan heb je een beschermingsmaatregel bij de hand.

Stoffen mondkapjes

Met het kopen van een stoffen mondkapje bescherm je je omgeving en jezelf net wat meer dan bij een wegwerp mondkapje. Zeker als je er een extra losse filter in aanbrengt (vanaf eind mei in ons assortiment). Onze mondkapjes zijn uitgevoerd in 2 lagen luchtig katoen, waardoor je er prettig in kunt blijven ademen maar toch geniet van een bepaalde graad van bescherming. Zie voor meer informatie hierover onze pagina met stoffen mondkapjes. Op dit moment hebben wij een beperkt aantal kleuren in effen en geruit voorradig: donkerblauw, zwart, lichtblauw, wit, groen, rood en lichtroze. Het assortiment zal snel uitgebreid worden, houd onze webshop dus in de gaten. Ben je op zoek naar mondkapjes met een logo? Onze katoenen mondmaskers kunnen eenvoudig van een bedrukking voorzien worden.

FFP2 en FFP3 mondmaskers

Heb je extra bescherming nodig omdat je de 1,5 meter afstand tot elkaar niet altijd kunt aanhouden, dan zijn de FFP2 mondmaskers een goede keuze. FFP3 mondmaskers zijn enkel bedoeld voor zorgpersoneel. Het verschil tussen de twee maskers zie je niet aan de buitenkant, enkel de bedrukking die er soms op de buitenkant op geprint is. FFP2 (Europese norm) ofwel KN95 (Chinese norm) maskers houden 95% van alle pathogenen in de lucht tegen, een perfecte keuze dus voor mensen met contactberoepen zoals kappers, horeca-medewerkers en artsen. De FFP3 mondkapjes bieden een filterefficiëntie van minstens 99%, deze mondmaskers zijn enkel voorbehouden aan mensen die intensieve zorghandelingen met covid-19 besmette patiënten uitvoeren.

Zelf mondkapjes maken?

Wil je zelf mondkapjes maken? Op internet vind je inmiddels veel informatie hoe dit het beste kunt aanpakken. Vele textielbedrijven hebben hun productie omgegooid en zijn hard op weg om de vele benodigde mondkapjes van katoen of een combinatie van katoen/polyester te produceren. Hier worden vele leuke prints en stofjes voor gebruikt, tenslotte wil je ook nog een beetje fashionable rond lopen. Ben je een held op sokken wat betreft je textiele vaardigheden, houd dan de pagina hippe mondkapjes in de gaten, binnenkort vind je hier een uitgebreid assortiment.

Mondmaskers voor zorginstellingen

Zorginstellingen bieden wij voordelige tarieven aan. Laat ons weten wat uw wensen zijn en vraag een offerte aan. Wij helpen graag met het beschermen van uw medewerkers.

Resultaat 1–12 van de 60 resultaten wordt getoond

Back To Top