skip to Main Content

Onze FFP3/KN100 maskers bezitten een filterefficiëntie van 99%, de 3 dimensionale pasvorm en de geïntegreerde neusbeugel houden het mondmasker stevig op zijn plaats. Deze mondmaskers zijn enkel voorbehouden aan zorgmedewerkers die intensieve zorg aan met o.a. covid-19* besmette patiënten verlenen. Met het dragen van dit masker bescherm je jezelf en je omgeving tegen vloeibare en vaste stoffen in de lucht, waaronder ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. *Beschermt ook tegen de vogelgriep, varkensgriep, SARS en de H1N1 Mexicaanse griep.

Welke mondkapjes moet ik kiezen?

FFP3

Heb je een hoge graad van bescherming nodig dan is het FFP3 mondkapje het enige mondkapje dat jou en je omgeving de maximale bescherming kan bieden. Voor deze kapjes hoef je niet zelf te zorgen. Indien jij voor het uitoefenen van je beroep een dergelijke graad van bescherming nodig hebt zal je werkgever hiervoor zorgen. Uiteraard in combinatie met een beschermingsbril, plastic handschoenen, een kapje voor je haren en een plastic beschermingspak.

FFP2

Wil je jezelf maximaal beschermen omdat je dat zelf prettig vindt dan kun je kiezen voor het KN95 mondkapje, dit staat gelijk aan het beschermingsniveau van een FFP2 mondkapje. Ter vergelijking: een FFP3 masker houdt 99% van alle deeltjes in de lucht tegen, een FFP2 kapje heeft een filterefficiëntie van 95%. Het gaat hierbij om zowel stofdeeltjes als vochtige deeltjes. Voor het oog onzichtbaar maar er zweeft van alles in de lucht. In een normale situatie is het inademen van fijne deeltjes helemaal niet erg, het meeste kan geen kwaad en mocht er wel een virus of bacterie tussen zitten dan kan je lichaam er normaal gesproken tegen vechten. Weerstand opbouwen, zeggen we dan. Echter tegen het coronavirus is ons lichaam niet altijd opgewassen, veel mensen kunnen er ernstig ziek van worden. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan is minimaal 1,5 meter afstand nemen van elkaar belangrijk maar ook het dragen van een mondkapje kan helpen de verspreiding tegen te gaan, mits je het goed gebruikt. Was je handen bij het op- en afzetten en raak je mondkapje tijdens het dragen niet aan. Wissel om de 4 uur van kapje.

Stoffen mondkapje

Stoffen mondkapjes of katoenen mondkapjes zijn een goed alternatief op het wegwerp mondkapje. De voordelen: je kunt er langer mee doen, de beschermingsgraad is hoger en er zijn fashionable prints verkrijgbaar.

Duurzaam

Doordat katoenen mondmaskers gewassen kunnen worden is het een duurzaam alternatief. Je hoeft er maar een stuk of 10 van aan te schaffen en je kunt maanden vooruit. Katoen is een slijtvaste stof die wel tegen een stootje kan. Op hoge temperatuur (60 graden) gewassen kan worden en ook op een hoge temperatuur gestreken kan worden.

Beschermingsgraad

Met een katoenen mondmasker bescherm je je omgeving en jezelf een beetje. Een beetje is meer dan niets, dus bij het goed gebruiken van een dergelijk product zit je net wat veiliger in de trein, de bus of het vliegtuig. En doe je net wat veiliger je boodschappen of maak je een ander uitje waar je de kans hebt dat je niet altijd 1,5 meter afstand kunt houden. Ook kun je kiezen voor een katoenen masker met een vervangbaar filter, dit filter gooi je na gebruik weg.

Fashionable prints

Katoenen stoffen komen in oneindig veel kleuren en prints. De collectie op onze website breiden wij regelmatig uit, er zit vast een mooi stofje voor jou tussen. Wat dacht je van een effen lichtblauw stoffen mondkapje of een geruit modelletjes. Binnenkort zijn bij ons ook panterprints verkrijgbaar.

Wegwerp mondkapjes

Ideaal voor als al je katoenen mondkapjes in de was zitten: het wegwerp mondkapje. Zorg dat je er altijd een paar in je tas hebt zitten, zo grijp je nooit mis. Met het dragen van een wegwerp mondkapje bescherm je je omgeving tegen het coronavirus, jezelf biedt je geen bescherming. Houdt dus altijd die 1,5 meter afstand tot anderen aan. Dit mondkapje draagt redelijk prettig, je kunt er relatief goed doorheen ademen dus je kunt het enkele uren ophouden zonder dat het je al te erg begint te irriteren. Heb je een lange reis voor de boeg, dan zit een wegwerp mondkapje wellicht wat prettiger dan de stoffen variant.

Back To Top