skip to Main Content

Natuurlijk wil je weten bij wie je nu precies jouw bestelling plaatst. Daarom stellen wij ons graag aan je voor.

Wij zijn Erwin Wooning en Lobke Buijs, al 20 jaar samen als partners en ondernemers. We hebben onze roots in de gastvrijheidssector; met onze bachelor op zak van de Hoge Hotelschool Maastricht zijn we in de hotellerie werkzaam geweest. Vanuit die gastvrijheidsgedachte hebben wij ons eerste bedrijf opgezet: Voor zijn werk droeg Erwin regelmatig stropdassen maar de prijs-kwaliteit verhouding voelde niet altijd goed aan. We besloten om zelf op zoek te gaan naar goede producenten en al gauw was Stropdassenwinkel.nl een feit. De winkel werd een succes, in korte tijd maakte de website een internationale sprong en werden de stropdassen in 11 landen verkocht. Eind 2018 is dit bedrijf succesvol overgenomen.

Inmiddels zijn we in een 1,5 meter maatschappij belandt, veroorzaakt door het covid-19 virus dat wereldwijd heerst. Een onzekere tijd, die tegelijkertijd ook saamhorigheid en verbinding oproept. Om het virus in te dammen heeft het RIVM regels opgesteld, zoals regelmatig je handen wassen, niet aan je gezicht komen en afstand houden van mensen waarmee je niet in één huis woont. Overheden reageren divers op het dragen van mondkapjes. Er zijn landen waar het dragen hiervan een verplichting is, zoals in Duitsland en Oostenrijk. In ons land houden we ons vast aan het feit dat 1,5 meter afstand houden de beste remedie is. In de praktijk is het echter niet altijd mogelijk om deze afstand te waarborgen en elkaar te beschermen. Denk aan het openbaar vervoer en supermarkten waarbij je elkaar passeert in het gangpad. De overheid geeft aan de mondkapjes niet te willen verplichten, één van de redenen daarvan zou zijn dat er niet voldoende voorraad in Nederland aanwezig is en dat deze mondmaskers hard nodig zijn voor de zorg.

In het verleden hebben wij goede contacten opgebouwd met fabrikanten wereldwijd voor de inkoop van stropdassen en accessoires. Regelmatig zijn wij de afgelopen maanden benaderd of wij geïnteresseerd zijn in mondkapjes voor de Nederlandse markt. Dit heeft ertoe geleid dat wij serieus in dit onderwerp zijn gedoken. We hebben contact opgenomen met diverse organisaties waaronder het LCH (Landelijk Consortium Hulpmiddelen). Uit ons onderzoek is gebleken dat er wel voldoende voorraad van mondkapjes wereldwijd is, ook in China zijn de fabrieken volop aan het draaien om deze te produceren. Echter de FFP3 gecertificeerde mondkapjes met filter, bedoeld voor de artsen en de verpleegsters werkzaam op de IC’s zijn lastig te verkrijgen. Er is geen schaarste in de wegwerp mondkapjes en stoffen mondkapjes, deze kun je met een gerust hart kopen om jezelf en je omgeving te beschermen, je legt door het aanschaffen van mondkapjes geen druk op de zorgsector.

Uiteindelijk hebben wij een prachtig product neergezet waar we trots op zijn. Betaalbare mondkapjes voor mensen in contactberoepen, in de zorgsector of voor particulier gebruik in openbare ruimtes. Een eerlijke prijs, een betrouwbaar product, dat is waar wij voor staan. Wij hopen dat we op deze manier ons steentje bijdragen aan de uitvoerbaarheid van de 1,5 meter maatschappij.

Lobke Buijs

Erwin Wooning

Back To Top