skip to Main Content

1+1 op alle stoffen mondkapjes

Onze stoffen mondkapjes bestel je nu wel heel voordelig: Bij elk setje stoffen mondkapjes dat je besteld ontvang je hetzelfde setje cadeau!

Onze stoffen mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen en uitgevoerd in 2 laags katoen, waardoor ze een betere bescherming bieden tegen de kleinere virusdelen. Ook is het mogelijk losse filters erbij te bestellen, deze bevatten o.a. een carbon laag die zelfs de kleinste aerosol deeltjes in de lucht tegenhoudt. Al onze katoenen mondkapjes zijn wasbaar in de wasmachine op 60 graden. Onze wasbare mondmaskers bestel je voor een scherpe prijs: al vanaf € 13,50 voor 3 stuks.

Stoffen mondkapjes

In ons assortiment tref je herbruikbare mondkapjes van 100% katoen. Dat is niet voor niks, want katoen heeft een aantal fijne eigenschappen. Het is een ademende stof, draagt luchtig, voelt zacht aan op de huid en geeft over het algemeen geen huidirritatie. Daarnaast kan katoen heet gewassen en gestreken worden en is het een duurzaam, slijtvast materiaal.

katoenen mondkapje
Katoenen mondkapje

Bij de productie van onze wasbare mondkapjes houden we niet alleen rekening met het draagcomfort maar hebben we tegelijkertijd ook gekeken naar een manier om de drager goed te beschermen. Een belangrijk aspect van een mondkapje is de aansluiting, bij veel kieren aan de zijkanten gaat je bescherming omlaag. Daarom zijn onze effen katoenen mondkapjes van een buigbare neusbeugel voorzien. Zo blijft je mondmasker bij het bewegen veel beter op zijn plek zitten.

Tot slot hebben we gekeken naar een manier om het mondkapje luchtig te houden – zodat je er goed in kunt blijven ademen – maar het toch een maximale bescherming biedt. Wij zijn uitgekomen op een model met 2 lagen, de buitenlaag heeft een leuke kleur of print, de extra binnenlaag zorgt ervoor dat je net wat beter beschermt bent. In onze winkel vind je ook nog eens veel 2-laags katoenen mondkapjes waarbij je de mogelijkheid hebt een filter in aan te brengen. Deze losse filters voor mondkapjes bevatten o.a. een carbon laag die zelfs de allerkleinste aerosol deeltjes in de lucht filteren, je kunt ze heel eenvoudig aanbrengen in je mondkapje.

Draagcomfort

Een belangrijk aspect is het draagcomfort. Wij Nederlanders zijn niet gewend om met een mond- en neusbedekking rond te lopen; het zal in het begin onwennig aanvoelen. En als een mondmasker je ademhaling belemmert voelt het niet alleen onwennig maar ook nog eens onprettig aan. De FFP3 en FFP2 mondmaskers hebben een behoorlijke dichtheid en sluiten goed aan, zo kunnen zij hun werk optimaal doen maar is het lastig er goed in te ademen. Het voelt al snel warm en oncomfortabel aan. Daarom zijn er ook kapjes met een kleine luchtventilatie verkrijgbaar, deze kun je beter niet aanschaffen, want de beschermingsgraad van deze kapjes is een stuk minder. Een goed alternatief voor prettig draagcomfort zijn katoenen mondkapjes. Katoen is een luchtige, zachte stof die fijn aanvoelt op de huid. Voor de elastieken hebben wij een hoge kwaliteit gebruikt, goed rekbaar en het elastiek voelt zacht aan achter de oren. Van veel van onze 2-laags mondkapjes is het elastiek ook nog eens verstelbaar, waardoor je zelf kunt bepalen hoe strak jij je kapje wilt dragen.

Mondkapjes voor bedrijven, verenigingen en bruiloften

wasbare mondkapjes met logo
Wasbare mondkapjes met logo

Om van de nood een deugd te maken is het een goed idee medewerkers of verenigingsleden te faciliteren met een mondkapje in de huisstijl. Zo is niet alleen iedereen beter beschermd en laat je je medewerkers niet zelf niet voor de kosten opdraaien, maar wordt de huisstijl ook nog eens op een uniforme manier uitgedragen naar je klanten. Bij onze wasbare mondkapjes met logo zijn optioneel losse filters bestelbaar. Wij bieden de keuze uit 2 modellen: het zogenaamde chirurgische model en een voorgevormd model. Zowel in ons chirurgische model als in het voorgevormde model zit een buigbare neusklem verwerkt, zodat het mondkapje niet alleen beter op zijn plek blijft zitten maar de beschermingsgraad verhoogt wordt door een betere aansluiting.

Ook bij het dragen van een mondkapje op bruiloften kan een speciaal bedrukt mondkapje met de initialen van het bruidspaar voor meer saamhorigheid en verbondenheid zorgen. Meer informatie hierover vind je op de pagina mondkapjes met logo.

Fashionable mondkapjes

Vooruit, nu je toch met zo’n mondkapje in de trein moet gaan zitten, dan liefst ook een beetje fashionable. Met een leuke print kun je je onderscheiden en maak je er meteen een leuke accessoire van. Binnenkort wordt ons assortiment hippe mondkapjes uitgebreid, van panterprint tot camouflagedessin en van ruit tot stip. Houd onze webshop goed in de gaten en shop het mondkapje dat bij jou past.

Schijnveiligheid

Thuis blijven is nog steeds het devies, maar langzaamaan gaan de sloten van onze samenleving open en is het schipperen naar het zoeken van de juiste balans voor iedereen. Houd zoveel mogelijk afstand, blijf thuis als je ziek of verkouden bent, was regelmatig je handen…we kunnen deze adviezen van het RIVM inmiddels wel dromen. Ook al is het dragen van een mondkapje niet verplicht, het kan wel bijdragen aan het beperken van het verspreiden van het coronavirus. Wel willen we graag benadrukken dat bij verkeerd gebruik een mondkapje voor schijnveiligheid zorgt, met alle risico’s van dien. Indien je je handen niet wast bij het op- en afzetten, je je masker langer dan 4 uur draagt of als je tussendoor met je handen aan je kapje zit dan heeft het dragen van een bescherming voor je mond en neus geen zin. Als je tegelijkertijd wel gemakzuchtiger wordt in de omgang met mensen, dan is de kans alleen maar groter dat het virus zich juist verder verspreid in plaats van dat we het indammen. Wees dus voorzichtig, houd je aan de voorschriften en stay safe.

Back To Top