skip to Main Content

Onze stoffen mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Houd ons assortiment goed in de gaten want binnenkort vind je hier ook panterprints, camouflagedessins en andere leuke modellen. Onze katoenen mondmaskers bestel je voor een scherpe prijs: al vanaf € 13,50 voor 3 stuks. Ook is het mogelijk losse filters erbij te bestellen, deze bevatten o.a. een carbon laag die zelfs de kleinste aerosol deeltjes in de lucht tegenhoudt. Al onze katoenen mondkapjes zijn wasbaar in de wasmachine op 60 graden.

Stoffen mondkapjes

In ons assortiment tref je mondkapjes van 100% katoen. Dat is niet voor niks, want katoen heeft een aantal fijne eigenschappen. Het is een ademende stof, draagt luchtig, voelt zacht aan op de huid en geeft over het algemeen geen huidirritatie. Daarnaast kan katoen heet gewassen en gestreken worden en is het een duurzaam, slijtvast materiaal.

katoenen mondkapje
Katoenen mondkapje

Bij de productie van onze wasbare mondkapjes houden we niet alleen rekening met het draagcomfort maar hebben we tegelijkertijd ook gekeken naar een manier om de drager goed te beschermen. Een belangrijk aspect van een mondkapje is de aansluiting, bij veel kieren aan de zijkanten gaat je bescherming omlaag. Daarom zijn onze effen katoenen mondkapjes van een buigbare neusbeugel voorzien. Zo blijft je mondmasker bij het bewegen veel beter op zijn plek zitten.

Tot slot hebben we gekeken naar een manier om het mondkapje luchtig te houden – zodat je er goed in kunt blijven ademen – maar het toch een maximale bescherming biedt. Wij zijn uitgekomen op een model met 2 lagen, de buitenlaag heeft een leuke kleur of print, de extra binnenlaag zorgt ervoor dat je net wat beter beschermt bent. In onze winkel vind je ook nog eens veel katoenen mondkapjes waarbij je de mogelijkheid hebt een filter in aan te brengen. Deze losse filters voor mondkapjes bevatten o.a. een carbon laag die zelfs de allerkleinste aerosol deeltjes in de lucht filteren, je kunt ze heel eenvoudig aanbrengen in je mondkapje.

Draagcomfort

Een belangrijk aspect is het draagcomfort. Wij Nederlanders zijn niet gewend om met een mond- en neusbedekking rond te lopen; het zal in het begin onwennig aanvoelen. En als een mondmasker je ademhaling belemmert voelt het niet alleen onwennig maar ook nog eens onprettig aan. De FFP3 en FFP2 mondmaskers hebben een behoorlijke dichtheid en sluiten goed aan, zo kunnen zij hun werk optimaal doen maar is het lastig er goed in te ademen. Het voelt al snel warm en oncomfortabel aan. Daarom zijn er ook kapjes met een kleine luchtventilatie verkrijgbaar, deze kun je beter niet aanschaffen, want de beschermingsgraad van deze kapjes is een stuk minder. Een goed alternatief voor prettig draagcomfort zijn katoenen mondkapjes. Katoen is een luchtige, zachte stof die fijn aanvoelt op de huid. Voor de elastieken hebben wij een hoge kwaliteit gebruikt, goed rekbaar en het elastiek voelt zacht aan achter de oren. Van veel van onze mondkapjes is het elastiek ook nog eens verstelbaar, waardoor je zelf kunt bepalen hoe strak jij je kapje wilt dragen.

Fashionable mondkapjes

Vooruit, nu je toch met zo’n mondkapje in de trein moet gaan zitten, dan liefst ook een beetje fashionable. Met een leuke print kun je je onderscheiden en maak je er meteen een leuke accessoire van. Binnenkort wordt ons assortiment hippe mondkapjes uitgebreid, van panterprint tot camouflagedessin en van ruit tot stip. Houd onze webshop goed in de gaten en shop het mondkapje dat bij jou past.

Schijnveiligheid

Thuis blijven is nog steeds het devies, maar langzaamaan gaan de sloten van onze samenleving open en is het schipperen naar het zoeken van de juiste balans voor iedereen. Houd zoveel mogelijk afstand, blijf thuis als je ziek of verkouden bent, was regelmatig je handen…we kunnen deze adviezen van het RIVM inmiddels wel dromen. Ook al is het dragen van een mondkapje niet verplicht, het kan wel bijdragen aan het beperken van het verspreiden van het coronavirus. Wel willen we graag benadrukken dat bij verkeerd gebruik een mondkapje voor schijnveiligheid zorgt, met alle risico’s van dien. Indien je je handen niet wast bij het op- en afzetten, je je masker langer dan 4 uur draagt of als je tussendoor met je handen aan je kapje zit dan heeft het dragen van een bescherming voor je mond en neus geen zin. Als je tegelijkertijd wel gemakzuchtiger wordt in de omgang met mensen, dan is de kans alleen maar groter dat het virus zich juist verder verspreid in plaats van dat we het indammen. Wees dus voorzichtig, houd je aan de voorschriften en stay safe.

Back To Top
%d bloggers liken dit: